خیلیا وقتی بیرون از منزل هستن، موقع کار با گوشی از اینترنت همراه اول یا ایرانسل و غیره استفاده میکنن. با فعال کردن هات اسپات موبایل تو اندروید یا آیفون، میشه شبکه وای فای درست کرد و اینترنت گوشی رو با لپ تاپ و کامپیوتری که دانگل وای فای داره، به اشتراک گذاشت. بعضیا توصیه میکنن که به جای هات اسپات کردن گوشی، بهتره که مودم جیبی بخرید که سیم کارت داخلش قرار میگیره و باتری داره، بعضیام مودم جیبی رو به اسم وای-فای جیبی یا مودم پرتابل میشناسن.
مسأله اینه که نظرات در مورد مودم جیبی متفاوته، بعضیا میگن مودم جیبی ارزش خرید نداره و میشه با گوشی همون کار رو انجام داد. تو این مطلب در مورد مزایا و معایب مودم جیبی بحث میکنیم. اگه قصد خرید مودم جیبی ندارید هم بهتره این مطلب رو بخونید تا اشکالی که هات اسپات کردن اندروید و آیفون داره، براتون روشن بشه.
هات اسپات موبایل چیست و چه کاربردی دارد؟
در اندروید و آیفون گزینه ای به اسم Mobile Hotspot یا Wi-Fi hotspot وجود داره که اگه فعال کنید، گوشی شما یه شبکه وای-فای میسازه تا وسایل مختلف بهش وصل بشن. اگه اینترنت سیم کارت رو هم فعال کنید، وسایلی که به گوشی وصل شدن، میتونن از اینترنت استفاده کنن و اگه اینترنت سیم کارت فعال نباشه یا بسته اینترنت نداشته باشید، گوشی شما فقط یه شبکه وای-فای ساخته.
برای وصل شدن به شبکه وای-فای که با هات اسپات کردن گوشی ساخته شده، باید پسورد شبکه رو وارد کنید. اگه نمیخواین دیگران به هات اسپات شما وصل بشن، رمز ساده که حدس زدنش راحته، انتخاب نکنید و رمز رو هم با صدای بلند اعلام نکنید!
خب پس میشه گفت که هات اسپات کردن گوشی ۲ تا کاربرد داره: کاربرد اصلی اینه که اینترنت گوشی خودتون رو با هر گوشی و تبلت و لپ تاپی که اطرافتون هست، به اشتراک بزارید. کاربرد دوم هم شبکه کردن هست، مثلاً اگه میخواین با دوستاتون یه بازی تحت شبکه مثل کانتر و وارکرفت و غیره بازی کنید، به شبکه وای-فای نیاز دارید که گوشی این کار رو براتون انجام میده.
اینترنت موبایل بهتر است یا مودم؟
بعضی از مودم ها که سیم کارتی هستن، باتری هم دارن و بهشون مودم جیبی یا وای-فای جیبی یا مودم پرتابل میگن. قیمت مودم جیبی در حد گوشی های ارزون هست و خیلیا از خرید مودم جیبی صرف نظر میکنن. اما بهتره مزایا و معایب مودم سیم کارت خور رو بدونیم تا تصمیم بهتری بگیریم.
خب سوال اول اینه که سرعت اینترنت گوشی بیشتره یا اینترنت مودم جیبی؟
اولاً سرعت بستگی به سیم کارت داره. مثلاً یه جایی که همراه اول اینترنت سریعی داره، شاید ایرانسل ضعیف باشه یا برعکس، یه جاهایی ایرانسل خوب آنتن میده و سرعت اینترنت ایرانسل بیشتره. دقت کنید که سرعت اینترنت متناسب با قدرت آنتن نیست. مثلاً شاید یه جایی که به دکل مخابراتی نزدیکه، قدرت آنتن ایرانسل عالی باشه اما افراد زیادی همزمان به اون آنتن وصل باشن و از اینترنت استفاده کنن، در نتیجه با وجود اینکه آنتن قوی هست، سرعت اینترنت پایین میاد.
نکته دوم اینه که بعضی از سیم کارت ها فقط برای اینترنت طراحی شدن و نمیشه با این نوع خاص سیم کارت، پیامک فرستاد یا تماس تلفنی برقرار کرد اما در مقابل سرعت اینترنت بالاتری دارن. برای استفاده از این نوع خاص سیم کارت ایرانسل و مبین نت و سایر اپراتورها، نمیشه از هر گوشی دلخواهی استفاده کرد چون باند فرکانسی ۴۲ که فرکانسش 3500 مگاهرتز هست رو پشتیبانی نمیکنن. لذا به صورت خلاصه تفاوت اینترنت مودم ایرانسل با اینترنت گوشی در سرعت هست. سرعت اینترنت مودم TD-LTE معمولاً بیشتر از سرعت اینترنت سیم کارت معمولی ایرانسل و همراه اول هست و اگه سرعت اینترنت براتون اولویت داشته باشه، بهتره که مودم TD-LTE بخرید.
نکته سوم تو مقایسه سرعت اینترنت گوشی با مودم اینه که معمولاً مودم از نظر قدرت آنتن وای-فای بهتره و قویتره. حتی مودمهای کوچک جیبی هم معمولاً شبکه وای-فای بهتری میسازه. دقت کنید که بعضی از مودمهای سیم کارتی، چندین آنتن بلند و قوی دارن. در نتیجه شبکه وای-فای با آنتن دهی قوی و سرعت بالا ایجاد میکنن اما این جور مودمها بزرگ هستن و برای مسافرت و جابجایی خیلی خوب نیستن.
مقایسه مودم سیم کارتی خانگی با مودم جیبی
با توجه به اینکه قیمت وای فای جیبی نسبتاً زیاده، خیلیا ترجیح میدن که گوشی رو هات اسپات کنن. اما اگر خیلی از اینترنت گوشی استفاده میکنید و گوشی رو هات اسپات میکنید، یادتون باشه که موقع هات اسپات کردن، مصرف باتری گوشی بالا میره و در نتیجه باتری زودتر خراب میشه.
در مورد مودم جیبی هم بزرگ ترین عیبی که میشه مطرح کرد، فرسایش باتریه. اگه دائماً از وای فای جیبی استفاده کنید، باتری مودم در کمتر از ۱ یا ۲ سال خراب میشه و باید تعویض بشه که خوشبختانه مثل باتری گوشی گرون نیست و راحتتر عوض میشه.
بهترین راهکار برای کسانی که زیاد از اینترنت سیم کارت استفاده میکنن و البته به پریز برق دسترسی دارن اینه که مودم خانگی سیم کارت خور و به خصوص مودم TD-LTE بخرن که خب باتری نداره. میتونید به صورت دائم مودم رو روشن بزارید که از مزایای مودم خانگی نسبت به مودم همراه هست. از طرفی سرعت اینترنت TD-LTE و همین طور قدرت آنتن این جور مودمها بهتره. تنها اشکال اینه که نمیشه در مسافرت و بیرون از منزل، ازش استفاده کرد چرا که باید به برق وصل بشه.
بنابراین جمع بندی نظرات در مورد مودم جیبی اینه که اگه گاهی اوقات اینترنت موبایل برای لپ تاپ و غیره نیاز دارید، هات اسپات کردن گوشی گزینه خوبیه و هزینه اضافی نداره. اگه میزان استفاده از اینترنت موبایل بیشتره و مثلاً روزی ۳ ۴ ساعت اینترنت موبایل استفاده میکنید، قیمت وای فای جیبی نسبت به هزینه تعویض باتری گوشی و استهلاک گوشی کمتره و ارزش خرید داره. اما در نهایت اگه دائم به شبکه وای-فای و اینترنت سیم کارتی نیاز دارید، مودم TD-LTE بهترین انتخابه و سرعت اینترنت و قدرت وای-فای بهتری داره.
howtogeekسادهگو