آموزش

راهنمای خرید بهترین مانیتور: ۹ اشتباه مهم در انتخاب مانیتور

در خرید مانیتور مثل خرید هر وسیله دیگه ای باید به نیازها و قیمت مانیتور توجه کرد. مثلاً اگه دنبال بهترین مانیتور برای چشم هستید، اینکه روشنایی مانیتور زیاد باشه مزیت محسوب نمیشه یا مثلاً اگه دنبال بهترین مانیتور های گیمینگ ارزان باشید، مانیتوری که کیفیت رنگ بالایی داشته باشه و در عوض تأخیر یا زمان پاسخگویی اون زیاد باشه، مناسب نیست و باید سراغ مانیتورهایی برید که ریفرش ریت یا به قول معروف هرتز بالایی دارن.

در ادامه این مقاله که در واقع یه راهنمای خرید مانیتور هست، چند اشتباه متداول در خرید مانیتور رو توضیح میدیم. برای یه خرید بهتر با ساده‌گو همراه باشید.

آموزش نصب افزونه های کروم روی مرورگر Edge در اندروید

افزونه یا اکستنشن یه قابلیت مفیدی است که مرورگر گوگل کروم یا فایرفاکس و خیلی از مرورگرای دیگه که با هسته این ۲ مرورگر معروف طراحی شدن، دارن. افزونه روی مرورگر نصب میشه و یه سری امکانات به اون اضافه میکنه. مثلاً برای مدیریت تب های باز شده، میشه افزونه نصب کرد یا برای مدیریت زمان یا دانلود ویدیو و آهنگ از سایتایی مثل اینستاگرام میشه افزونه دانلودر نصب کرد. تنوع افزونه ها خیلی زیاده.

خیلی از کاربرای حرفه ای دوست دارن که روی مرورگر کروم تو اندروید و آیفون افزونه نصب کنن در حالی که نسخه موبایل کروم تا الان که وارد سال ۲۰۲۵ شدیم، همچنان این قابلیت رو نداره! چاره چیه؟ خب میشه از مرورگرهای خاص که هسته مشترک با کروم دارن، استفاده کرد. در واقع روی نسخه موبایل بعضی از این مرورگرا مثل یاندکس یا کیوی، میشه اکستنشن نصب کرد. خبر خوش اینه که میتونید روی نسخه موبایل مایکروسافت اج هم افزونه نصب کنید! البته نه هر افزونه ای. در ادامه با روش نصب افزونه و مواردی که همین حالا میشه نصب کرد، آشنا میشیم.

استفاده از سایت چت جی پی تی رایگان شد! + آموزش جستجو با هوش مصنوعی

چند ماهی است که ربات هوش مصنوعی چت جی پی تی نقل محافل است و ربات های مشابه اون مثل Gemini گوگل یا DeepSeek که محصول یه شرکت چینی هست، کاربرای زیادی داره. چند ربات هوش مصنوعی دیگه هم معرفی شده ولی هنوزم چت جی پی تی عملکرد بهتری نسبت به رقبا داره. البته تو همه زمینه ها بهترین نیست و شاید گوگل و مایکروسافت و اپل و غیره، در عرصه هوش مصنوعی اون قدر پیشرفت کنن که ربات چت بهتری معرفی کنن.

چند ماه پیش اگه در مورد سایت چت جی پی تی رایگان سرچ میکردید، سایت و برنامه رایگان و البته رسمی پیدا نمیکردید چرا که شرکت OpenAI یا همون طراح چت جی پی تی، ساختن حساب کاربری برای استفاده از ChatGPT رو ضروری کرده بود. خبر خوش اینه که دیگه نیازی به لاگین و هزینه کردن وجود نداره و اصلاً نیازی به حساب کاربری نیست! میتونید به صورت کاملاً رایگان از سایت چت جی پی تی برای سرچ کردن استفاده کنید. در ادامه روش کار رو توضیح میدیم.

چگونه گوشی ایفون را به تلویزیون سامسونگ و غیره وصل کنیم بدون کابل؟

معمولاً تماشا کردن فیلم و ویدیو در صفحه بزرگ تلویزیون جذاب‌تر از صفحه کوچک گوشی و حتی تبلته. به خصوص اگه بخواهید با خانواده و دوستان فیلمی را تماشا کنید، چاره‌ای جز اتصال گوشی به تلویزیون وجود نداره. البته نیازی به انتقال فیلم دانلود شده به فلش یا هارد نیست و می‌تونید خیی ساده از قابلیت Screen Cast استفاده کنید. منظور از Cast اینه که یه ویدیویی از  صفحه گوشی یا تبلت به صورت زنده گرفته بشه و به صورت بی‌سیم و از طریق وای فای به تلویزیون فرستاده بشه و تلویزیون اون ویدیو رو پخش کنه. یعنی خلاصه بگیم، اسکرین کست یا اسکرین میرورینگ یعنی نمایش صفحه گوشی تو تلویزیون. البته تلفظ صحیح Screen Mirroring، اسکرین میرِرینگ هست نه میرورینگ!

خوشبختانه با تغییرات و بهینه‌سازی‌های صورت گرفته، استفاده از تکنولوژی Chromecast گوگل و AirPlay اپل حتی ساده‌تر از قبل شده و لذا وصل كردن آيفون به تلویزیون با Screen Mirroring سریع‌تر و ساده‌تر انجام می‌شود. در ادامه نحوه اتصال آیفون به تلویزیون هوشمند به کمک را توضیح می‌دهیم.

روش کاهش مصرف اینترنت ویندوز با فعال کردن Metered Connection

برای کاهش مصرف اینترنت ویندوز 10 یا ویندوز 11 میتونید گزینه Metered connection رو برای شبکه وای فای فعال کنید. فعال کردن Metered connection باعث میشه که ویندوز اینترنت کمتری برای دانلود آپدیت ویندوز و برنامه ها مصرف کنه.

نکته جالب اینه که میتونید برای هر شبکه وای فای به صورت مجزا این گزینه رو فعال کنید. مثلاً وقتی گوشی رو هات اسپات کردید و شبکه وای فای درست کردید، گزینه Metered connection رو برای این شبکه فعال کنید اما برای شبکه دیگه ای که با مودم ADSL درست کردید، Metered connection رو فعال نکنید.

در ادامه در مورد قابلیت کاهش مصرف اینترنت ویندوز 11 و ویندوز 10 و روش فعال کردن اون بحث میکنیم. با ساده‌گو همراه باشید.

آموزش پارت بندی فایل RAR یا سون زیپ در ویندوز

شده تا حالا که یه فایل بزرگ داشته باشید و موقع ارسال تو مثلاً واتساپ یا روبیکا یا مثلاً ارسال با ایمیل، متوجه بشید که حداکثر حجم فایلی که میشه فرستاد، محدوده، چه باید کرد؟ خب تقسیم فایل های حجیم کار پیچیده ای نیست. میتونید مثلاً یه فایل ۱۰۰ مگابایتی رو به ۱۰ تا فایل ۱۰ مگابایتی تقسیم کنید یا یه بازی ۱۰۰ گیگابایتی رو به ۵۰ تا فایل ۲ گیگ تقسیم کنید. خیلی از سایت های دانلود بازی و برنامه، با پارت بندی فایل RAR کاری میکنن که فایل یه تیکه و خیلی حجیم، به بخشای کوچیک تقسیم بشه و کاربر بتونه هر بار یه بخش رو دانلود کنه.

خب برای تقسیم کردن فایل میشه از وین رار و چندین برنامه رایگان و کم حجم دیگه استفاده کرد و روش کار خیلی ساده هست. در این مقاله میخوایم نحوه تقسیم فایل با WinRAR و چند برنامه مشابه رو توضیح بدیم. با ساده‌گو همراه باشید.

آخرین دیدگاه‌ها
۲۰۰ دیدگاه و پاسخ آخر